Tidligere år

Der er sendt balloner op siden 2006 i snak-pænt-kampagnen "Ord Der Flyver"

Fantastisk tilslutning til Ord Der Flyver 2012
”Aldrig har der været større tilslutning end i år. Vi har haft Snak Pænt-kampagnen i 7 år og i år er vi helt overvældet af 1065 tilmeldte børn til den afsluttende mærkedag for Ord Der Flyver”.  udtaler Niels E. Pedersen fra Fritidsbutikken. ”Vi bliver jo omkring 1300 mennesker på Bibliotekstorvet foran Avedøre Bibliotek – det bliver fantastisk!”
Vi regner med at alle ballonerne vil have positive, glade og varme ord malet på, når de sendes ud over Vestegnen kl. 10.30 på torsdag den 7. juni.

Det blev de - se fotos fra dagen her:Se fotos fra Ord Der Flyver - mærkedagen i 2012

På Bibliotekstorvet blev stjerne-ballon-optoget mødt af den hovedløse hestemand på den lokale hestevogn, samt det faste Ord-Der-Flyver-band Rumlerim. Kampagnen har fokus på sproget generelt – altså at snakke ordentligt til hinanden, behandle hinanden ordentligt, men på mærkedagen spillede Rumlerim musik med fokus på gys og gru, så foruden sangen ”Den hovedløse hestemand” blev ”Nullermanden” også spillet for de mange børn, der holdt fast på ballonerne inden de slippes løs til sidst efter fællessang. Yucca Steelband bød velkommen med caribiske toner allerede kl. 9.35.
Det hele gøres muligt ved finansiering af Avedøre Boligselskab!
Det var et spektakulært skue på Bibliotekstorvet.
Med venlig hilsen
Niels E. Pedersen


Der er dalet en ballon ned i vores have
Som skrevet i ugen efter sidste års mærkedag i Hvidovre Avis:

Der dukkede i torsdags 1300 børn og voksne op for at sende balloner ud over Vestegnen fra Bibliotekstorvet ved Avedøre Bibliotek. Det gik forrygende godt. Bandet Rumlerim kom kørende med den hovedløse hestemand, som også er titlen på en af deres sange og blev sat af og løb op på scenen og sang deres uhyggelige sange med nullermænd, hovedløse hestemænd og spøgelser mm.

Den hovedløse hestemand

ODF-pladsen

Kl. 10.30 blev balloner sendt op i en strid østenvind, nogle fløj op i træerne, men hovedparten tog vejen mod Avedørelejren og ud i landet.
Vi har altid i arrangørgruppen tænkt over hvor vores balloner røg hen og i fredags modtog Avedøre Skole så følgende email:
”Der er dalet en ballon ned i vores have, som vi tror kommer fra jeres skole. Den er rød og der er en gul seddel på, hvor der står ”Avedøre skole, Mynte” og på den anden side står der ”Man skal være sød mod hinanden”. Det er vi helt enige i! Vi synes det var hyggeligt med en lille hilsen fra luften
Mange hilsner fra Siri 7 år, som går på Uvelse skole (og fra hendes mor Charlotte), Slangerup”.
 
Så vinden tog ballonen langt forbi Vestegnen og budskabet blev rigtigt godt modtaget i Slangerup. Det er vi voldsomt glade over. På andre balloner stod Kram eller Du er sød eller Mor er den sødeste. Vi er sikker på at sådanne udsagn også er blevet taget godt imod. Og det er lige netop meningen med mærkedagen for vores Ord Der Flyver-snak-pænt-kampagne. Kampagnen har fokus på sproget generelt, men også at snakke ordentligt til hinanden og at behandle hinanden ordentligt. Så dette budskab fik i år virkelig luft under vingerne og blev godt modtaget i Slangerup.
På arrangørgruppens vegne
Niels E. Pedersen