Tidligere år

Der er sendt balloner op siden 2006 i snak-pænt-kampagnen "Ord Der Flyver"

I 2017 VAR Mærkedagen torsdag den 8. juni på STore Hus Torv


Kampagnen er startet og mærkedagen er fastsat og programlagt!
Tilmelding til fritidsbutikken@hvidovre.dk

 

Der var tilmeldt 884 børn:

Vuggestuen Manegen: 40 børn
Tinsoldaten: 53 børn
Avedøre Skole: 115 børn
Børnehuset Solstien: 60 børn
Frydenhøj-institutionen: 125 børn
Børnehuset Egevolden: 21 børn
Humlebien: 40 børn
Børnehuset Enghøj: 95 børn
Frydenhøjskolen. 0-klasser: 90
Frydenhøjskolen. 2-klasser: 75 børn
SFO Frydenhøj: 85 børn
Tryllestien hus 1: 40
Tryllestien hus 2: 45


FÆLLESSANGEN:

Melodi: Mester Jacob

Ord der flyver
på balloner
Højt til vejrs
i det blå
Avedøre sender
pæne ord vi kender
hils fra os
hils fra os


En fantastisk mærkedag for Ord Der Flyver torsdag den 9. juni 2016

- ikke et øje var tørt

NB: Vores balloner nåede til Hven, Malmø, Ystad, Rønne, Trelleborg, Faxe Ladeplads, Vemmetofte Strand!

Torsdag den 9. juni 2016 blev der sendt 1200 store røde balloner op i luften ved Store Hus i Avedøre. Ingen vind og solskin gjorde ballonopsendelsen unik. Ballonerne havde trykt tekst, hvor der stod Tal ordentligt, da mobilfirmaet Call Me’s kampagne var med inde over. Men der stod også en emailadresse ordderflyver@hvidovre.dk, så folk der modtager de positive budskaber fra børnene i Avedøre også kan svare, hvis de finder en ballon. Og der er jo chance for at ballonerne falder ned i Hvidovre, da de steg lige op! Bare en lille drøm!

Der var tilmeldt 1021 børn, men der kom mange flere og alle de voksne var selvfølgelig også med. Unge fra Produktionsskolen deltog og flere kunne fortælle at det havde de også være med til, da de var børn. Ord Der Flyver har eksisteret i 11 år. Vi havde kunstnere som Per Vers til at være med i starten, men nu har vi 2 husorkestrer - Hvidovre Musikskoles Funk Us og Rumlerim. De gør det fantastisk!

En glad, positiv og stemningsfyldt dag

Med venlig hilsen
Niels E. Pedersen


Fotos fra dagen:


Sådan så plakaten ud:


Der var følgende Tilmeldinger til Ord Der Flyver - mærkedagen torsdag den 9. juni 2016:

Der var tilmeldt 1021 børn, men der kom mange flere
Frydenhøj-institutionen 140 børn
Børnehuset Egevolden 14 børn

Humlebien 60 børn
Tinsoldaten: 55 børn
Toftemosen: 54 børn
Avedøre Skole: 301 børn
Frydenhøjskolen 0 a+b+c: 75 børn
Tryllestien hus 1: 45 børn
Tryllestien hus 2: 52 børn

SFO Frydenhøj: 78 børn
Børnehuset Solstien: 70 børn
Børnehuset Enghøj: 77 børn 


Tal ordentligt og snak pænt
Mærkedag for Ord Der Flyver torsdag den 9. juni kl. 9.30-11

Arrangørgruppen for Ord Der Flyver har fået kontakt med mobilselskabet Call Me.
Mange har gjort opmærksom på at der var et totalt sammenfald i intentioner mellem den kampagne, der har været i Avedøre-området i nu 11 år og Call Me’s TV-reklamer, samt fokus på Trivselsdagen i 600 skoler i Danmark. Ved flere møder har vi fundet et godt samarbejde til vores mærkedag torsdag den 9. juni med ballonopsendelse kl. ca. 10.30

I år håber vi på at alle balloner bliver sendt af sted med positive ord. Call Me har betalt ballonerne, hvorpå der er trykt en emailadresse ordderflyver@hvidovre.dk, så dem, der modtager ballonerne, kan sende en hilsen tilbage. Vi har skriv-på-balloner-stationer, bemandet af arrangørgruppen, samt folk fra Call Me, så der kan skrives på alle balloner på dagen.

Institutioner og skoler er velkomne
I skrivende stund har vi ca. 800 tilmeldte børn, som hver får deres egen ballon med deres ord skrevet på! Går du hjemme med dit barn, så duk op og få en ballon. Snak med dit barn om gode og dårlige ord. Skriv de gode ord på ballonen og vær med til at sende ballonerne af sted kl. 10.30. Målgruppen er institutionsbørn og indskolingen i Avedøreområdet, men i år er institutioner og skoler fra hele Hvidovre velkomne. Tilmelding på npe@hvidovre.dk. Til de miljøbevidste kan vi fortælle at både balloner og snore er komposterbare!

Det sker på torvet foran Store Hus lige ved Avedøre Station, hvor børn og voksne samles torsdag den 9. juni mellem kl. 9.30 og 11 og sender de festlige balloner med positive ord af sted. Børnene kommer i ballonstjerneoptog til torvet, mens musikskolebandet Funk US spiller højtflyvende musik. Så går Rumlerim på og synger gode ordfyldte sange. Ballonerne slippes løs efter Ord Der Flyver fællessangen omkring kl. 10.30, hvorefter musikken spiller igen.

Arrangørgruppen Avedøre Bibliotek, Børnehuset Enghøj, Tryllestien, Avedøre Boligselskab Nord, SFO Frydenhøj, Frydenhøjskolen, Hvidovre Produktionsskole, BuQetten, God Fritid til Alle & Fritidsbutikken byder velkommen på torvet. Det bliver et flot syn

Med venlig hilsen
Niels E. Pedersen


Ord der flyver mærkedagen i 2015

PS: Der deltog 951 børn i 2015:
Børnehuset Egevolden: 51. Frydenhøj Børneinstitution: 108. Toftemosen: 51. Tryllestien hus 1 og 2: 90. Børnehuset Immerkær 10 børn. Fritidscenter Enghøj 25 børn. SFO afd. Tusindfryd 58 børn. Solstien, hus 1: 38 børn. Solstien, hus 2: 34 børn. Frydenhøjskolen 1C: 19 børn. Avedøre Skole: 350 børn. Børnehuset Enghøj: 90 børn. Manegen: 25 børn 


 

Fotos fra Mærkedagen i 2015 ligger på Fritidsbutikkens Facebookside

Mærkedagen den 14. juni 2014 blev en solbeskinnet, blæsende, men dejligt oplevelse med masser af søde børn og søde ord på ballonerne! Der deltog 1152 børn og mange voksne ved mærkedagen.
Se galleriet
ODF14. juni 2014

ODF14. juni 2014

ODF14. juni 2014


Mærkedagen for Ord Der Flyver var torsdag den 13. juni 2013. Her er våde fotos fra en våd dag med masser af farvestrålende regnfrakker og balloner:

Børn med balloner ved Ord Der Flyver mærkedagen 2013

ODF2013

ODF2013

ODF2013

ODF2013

ODF2013

I alt deltog 977 børn i kampagne og ballonoptog 

 

 

 

Fantastisk tilslutning til Ord Der Flyver 2012
”Aldrig har der været større tilslutning end i år. Vi har haft Snak Pænt-kampagnen i 7 år og i år er vi helt overvældet af 1065 tilmeldte børn til den afsluttende mærkedag for Ord Der Flyver”.  udtaler Niels E. Pedersen fra Fritidsbutikken. ”Vi bliver jo omkring 1300 mennesker på Bibliotekstorvet foran Avedøre Bibliotek – det bliver fantastisk!”
Vi regner med at alle ballonerne vil have positive, glade og varme ord malet på, når de sendes ud over Vestegnen kl. 10.30 på torsdag den 7. juni.

Det blev de - se fotos fra dagen her:Se fotos fra Ord Der Flyver - mærkedagen i 2012

På Bibliotekstorvet blev stjerne-ballon-optoget mødt af den hovedløse hestemand på den lokale hestevogn, samt det faste Ord-Der-Flyver-band Rumlerim. Kampagnen har fokus på sproget generelt – altså at snakke ordentligt til hinanden, behandle hinanden ordentligt, men på mærkedagen spillede Rumlerim musik med fokus på gys og gru, så foruden sangen ”Den hovedløse hestemand” blev ”Nullermanden” også spillet for de mange børn, der holdt fast på ballonerne inden de slippes løs til sidst efter fællessang. Yucca Steelband bød velkommen med caribiske toner allerede kl. 9.35.
Det hele gøres muligt ved finansiering af Avedøre Boligselskab!
Det var et spektakulært skue på Bibliotekstorvet.
Med venlig hilsen
Niels E. Pedersen


Der er dalet en ballon ned i vores have
Som skrevet i ugen efter sidste års mærkedag i Hvidovre Avis:

Der dukkede i torsdags 1300 børn og voksne op for at sende balloner ud over Vestegnen fra Bibliotekstorvet ved Avedøre Bibliotek. Det gik forrygende godt. Bandet Rumlerim kom kørende med den hovedløse hestemand, som også er titlen på en af deres sange og blev sat af og løb op på scenen og sang deres uhyggelige sange med nullermænd, hovedløse hestemænd og spøgelser mm.

Den hovedløse hestemand

ODF-pladsen

Kl. 10.30 blev balloner sendt op i en strid østenvind, nogle fløj op i træerne, men hovedparten tog vejen mod Avedørelejren og ud i landet.
Vi har altid i arrangørgruppen tænkt over hvor vores balloner røg hen og i fredags modtog Avedøre Skole så følgende email:
”Der er dalet en ballon ned i vores have, som vi tror kommer fra jeres skole. Den er rød og der er en gul seddel på, hvor der står ”Avedøre skole, Mynte” og på den anden side står der ”Man skal være sød mod hinanden”. Det er vi helt enige i! Vi synes det var hyggeligt med en lille hilsen fra luften
Mange hilsner fra Siri 7 år, som går på Uvelse skole (og fra hendes mor Charlotte), Slangerup”.
 
Så vinden tog ballonen langt forbi Vestegnen og budskabet blev rigtigt godt modtaget i Slangerup. Det er vi voldsomt glade over. På andre balloner stod Kram eller Du er sød eller Mor er den sødeste. Vi er sikker på at sådanne udsagn også er blevet taget godt imod. Og det er lige netop meningen med mærkedagen for vores Ord Der Flyver-snak-pænt-kampagne. Kampagnen har fokus på sproget generelt, men også at snakke ordentligt til hinanden og at behandle hinanden ordentligt. Så dette budskab fik i år virkelig luft under vingerne og blev godt modtaget i Slangerup.
 
På arrangørgruppens vegne
Niels E. Pedersen