Kombiner kantplanter til den smukkeste kant

July 27, 2021 by No Comments

Grænsen til dine drømme består af et antal smukke kantplanter, der passer perfekt sammen. Men hvilke grænseplanter har du brug for til det? Og hvilke kombinationer fører til et godt resultat? Vi giver nogle tip.

En kant i alle størrelser og former

Før du begynder at vælge kantplanter, er det vigtigt at vide, hvilket rum du skal fylde. En ‘klassisk’ grænse er en lang, smal, rektangulær strimmel mod en mur, hegn eller hæk som baggrund og en forgrund af græsplænen. Men det behøver slet ikke være tilfældet. Du kan også vælge en rund kasse eller en med bølgede linjer. Det er dit valg!

TIP: Den ledige plads skal være mindst to meter dyb, så du kan plante et antal grænseplanter efter hinanden. Overvej også plantens højde og følg logikken: høje planter bagpå, lave kantplanter foran. Giv 9-16 planter pr. M².

Oprettelse af en grænse: nogle tip
Hvis du kun vil have vedligeholdelsesvenlige grænseplanter, skal du vælge en grænse med kun stauder. Du skal kun arbejde på dette en gang, når du planter grænsen. Resten af ​​året behøver du ikke bekymre dig så meget. Vil du have en ekstra wow-faktor? Vælg andre typer planter, såsom etårige planter og løg. Disse giver ekstra farve i grænsen. Tænk tulipaner, gladioli, georginer og andre sommerblomstrende løg.
Vælg et tema til din grænse: for eksempel en kant med duftende planter, en sommerfuglkant eller kant i en bestemt farve.
Nyd din grænse hele året rundt? Gå efter en blanding af forårsblomstrere, sommerblomstrere og stedsegrønne kantplanter til en have, der giver farve hele året rundt. Svingel, lampeskærmgræs, sedge og damekappe er nogle populære stedsegrønne stauder.
Find endnu flere tip til oprettelse af en grænse.

Grænse med alkymilla som bunddække
Kombination af grænseplanter: nogle eksempler
ildgræs
Du kan efter eget hjerte kombinere med et tilsyneladende uendeligt udvalg af stauder, pærer og enårige. Ved du ikke, hvor du skal starte, eller lider du af valgstress? Bliv inspireret af vores yndlingskombinationer.

Grænse planter efter farve
En af de nemmeste måder at udfylde din kant på er at sætte forskellige typer planter sammen i samme farve. På denne måde skaber du en ensartet helhed, der sikrer en vis fred i haven.

Gule kantplanter giver en sommerfølelse
Ingen farve får dig til at længes efter sommer mere end gul. Og om selve sommeren er det en fornøjelse at se ud på en kant fuld af gule blomster. Lad din have skinne takket være disse gule kantplanter:

Coneflower: en blomstrende, løvfældende flerårig med en smuk vinter silhuet
Ryllik: En indfødt urteagtig plante med bløde, bregne-lignende blade
Fireweed: en duftende blomst med en høj stilk
Blå kantplanter til hvile
Vidste du, at blå er en beroligende farve? Så det er ikke underligt, at blå grænseplanter er ekstremt populære, for lad os indse det, hvile er alt hvad du vil have fra din have. Så gå efter en helt blå kant og føl dig helt zen. Blå planter er ret sjældne i naturen, men du kan nemt finde disse toppers:

Aster: Aster ‘Asran’ er en meget lys lilla blå og blomster fra august til oktober. Gør det også godt i fuld skygge og vokser lidt højere
Larkspur: Oprejste kulmer vokser fra bladene, der har sporer med fire kronblade og fem bægerblade
Campanula: kaldes også klokkeblomst på grund af blomstenes form. Giv ekstra vand i løbet af sommerblomstringen.
Aster, Larkspur og Campanula
Blå grænseplanter: Aster, Larkspur og Campanula
Grænse planter efter tema
hellebore

Du kan også vælge at organisere din grænse efter tema. På denne måde får du en kombination af kantplanter i forskellige farver, hvilket skaber en flot kontrast. TIP: arbejd med maks. 3 forskellige farver, så slutresultatet ikke bliver for overvældende. For eksempel: gul, lilla og rød; gul, lilla og hvid; blå, hvid og lilla; …

En grænse, der tiltrækker bier og sommerfugle
Hellebore: bedre kendt som Hellebore. Denne stedsegrønne er en af ​​de mest elskede stauder i haven. Fås i hvid, gul, rød, lilla, …
Verbena (Verbena): kan vokse til 1,5 m. Blomsterne er grupperet i racemes med rørformede, udblåste enkeltblomster.
Sky Key: frisk grøn, typisk saftig løv, der bevarer sin livlige farve, selv i vintermånederne

Leave a Comment

Your email address will not be published.